Thursday, January 31, 2019

LSI چیست؟ و چرا تولید محتوا اختصاصی تا این حد مهم است؟

LSI یک سیستم کاربردی در الگوریتم گوگل و دیگر موتور های جستجو است که در شناسایی دقیق معانی کلمات هم آوا یا هم املا به موتور جستجو کمک می کند. LSI در تشخیص میزان سئوی مطالب و پیدا کردن صحیح معنی کلمه کلیدی، یک سیستم کاربردی به شمار می رود.
https://bit.ly/2G0Bdt9
برای اینکه بدانیم LSI چیست با یک مثال شروع میکنیم. هنگامی که از کلمه ی “شیر” صحبت می کنیم شما، بدون توضیحات وابسته به آن، می توانید دریابید که دقیقا درباره ی کدام شیر صحبت می کنیم؟ شیر خوراکی یا شیر جنگل یا حتی شیر های سرویس بهداشتی؟ به کلمات خشم و عصبانیت فکر کنید، هر دوی آن ها یک معنی را دارند. مثال های بالا قطعا با قرار گرفتن در جمله، دقیق تر معنی خود را بیان می کنند.
چیزی که کاملا مشخص است در هر زبانی تعداد زیادی کلمات هم آوا و هم معنی وجود دارند که با درج آن ها در یک جمله می توانیم دریابیم مفهوم دقیق آن کدام یک از معانی مربوط به آن ها یا یک معنی مشترک است.
گوگل یک موتور جستجوی بسیار هوشیار و دقیق است و این دقت و عملکرد خوب آن، روز به روز در حال افزایش و بهبود است. حدود 40 سال پیش، متدی با عنوان Latent Semantic Indexing خلق شد که پس از گذشت این سال ها، هنوز به عنوان متدی برای بازاریابی محتوا کاربرد دارد. به اختصار به این متد LSI می گویند و پس از گذشت 40 سال، هنوز هم این شیوه در موتور جستجو گوگل استفاده می شود.
LSI در  مرتبط کردن محتوا و عنوان و کلمات کلیدی محتوای متنی و شناسایی کلمات هم آوا و درک عمیق مفهوم آن ها در جملات به کار گرفته می شود. این سیستم همچنین می تواند در  در شناسایی کلمات هم معنی نیز کاربردی باشد. این سیستم کاربردی، جزو اعضای پر و پا قرص با سابقه، در هوش مصنوعی گوگل است.
LSI مخفف عنوان “Latent Semantic Indexing” است. این عنوان اگر به فارسی برگردانده شود به معنی فهرست کردن معانی کلمات به صورت عمیق و دقیق است. چیزی که دقیقاً منطبق بر عملکرد این سیستم و شیوه ی کار آن است.
در ادامه درباره جزئیات و همکاری های این سیستم صحبت می کنیم. با ما در ادامه ی این مطلب همراه باشید.
ال اس آی

گوگل چگونه مواد اولیه ی LSI را فراهم می کند؟

قبل از معرفی چگونگی کارکرد LSI لازم است تا بدانیم گوگل با استفاده از چه قابلیت هایی، به LSI در کارش یاری می رساند. همه ما میدانیم عنکبوت های گوگل و خزنده های آن به صورت روزانه به وبسایت ها سر می زنند و به اصطلاح بیان شده از سوی  این موتور جستجو، در آن ها می خزند تا از نظر سئو و رتبه و… وبسایت ها مورد سنجش قرار بگیرند.
این عنکبوت ها و خزنده ها در واقع با نفوذ خود اطلاعاتی کسب می کنند و به گوگل می دهند. این اطلاعات در دسترس الگوریتم ها و سیستم های وابسته به آن ها قرار می گیرد، تا بر اساس این اطلاعات در خصوص عملکرد وبسایت تصمیم بگیرند.
در گذشته گوگل قابلیت مرتبط کردن محتوای درونی را با عنوان و کلمات کلیدی محتوای وبسایت ها نداشت. اما امروز این کار امکان پذیر است و گوگل می تواند به خوبی ارتباط جالب توجهی میان کلمات کلیدی و محتوا و تگ عنوان برقرار کند.
این عملکرد های جدید و قوی گوگل نسبت به گذشته سبب می شود تا الگوریتم ها بتوانند بسیار دقیق تر عمل کنند و همچنین سیتمی همانند LSI  بتواند وجود داشته باشد و در متن کارکردی مفید داشته باشد.
مفهموم LSI

LSI و شیوه ی عملکرد آن در گوگل

LSI یا “Latent Semantic Indexing” بخشی از موتور جستجوی گوگل است. این سیستم با به کارگیری هوش مصنوعی و بانک اطلاعاتی که دارد به دنبال ارتباط متن و محتوا با عنوان و کلمه کلیدی آن می گردد و معانی صحیح کلمات را با توجه به املا و کلمات هم معنی و توضیحات می یابد.
LSI زمانی که ما یک واژه را جستجو می کنیم به دنبال ارتباط واژه یا عنوان جستجو شده با دیگر کلمات و توضیحات می گرد. اگر عنوان و واژه ی مورد جستجوی ما بسیار کلی باشد، گوگل با سخاوت خود تمامی سایت هایی که از وابستگان واژه ی جستجو شده باشند را نیز نمایش می دهد.
(البته اگر واژه ما بسیار کلی و با دامنه ای گسترده باشد، در غیر این صورت با استفاده از محدود کردن دامنه ی واژه و جستجوی عنوان صحیح تر و ابزار های گوگل می توانیم جستجویی اختصاصی را دنبال کنی.)
LSI یک شیوه ی بازاریابی از دامنه ی تکنولوژی و کاربرد ریاضیات است. از این روش برای درک بهتر مفاهیم لغوی استفاده شد. این رویکرد با توجه به هدف طرحی و به کار گیریش، سعی در درک ساختیار های زبانی گوناگون را دارد.
اگر بخواهیم در رابطه با ساختمان و شیوه ی عملکرد LSI به شکل فنی بحث کنیم باید گفت، Latent Semantic Indexing با استفاده از نمودار های درختی مطالب را دسته بندی می کند و به شاخه های ریز و ریزتر تقسیم می کند. این کار سبب می شود تمامی نکات و کلمات به کار رفته در متن دارای اهمیت شوند.

مثال هایی از عملکرد LSI

برای مثال در تصویر زیر ما واژه ی “زبان” را جستجو کرده ایم. این واژه می تواند به موارد نمایش داده شده در تصویر زیر بسط داده شود در واقع گوگل با LSI سعی دارد تا هم به ما در پیدا کردن منابع کاربردی تر کمک کند و هم خودش جزئیات بیشتری را از آنچه ما به دنبالش هستیم را به دست بیاورد تا نتایج را بهبود ببخشد.
در مثالی دیگر: بارها شده است یک عنوان یا جمله یکم و بیش طولانی را در موتور جستجوی گوگل بررسی می کنیم اما قسمتی از آن را در نتایج پیدا می نمی کند و وبسایتی مطابق با عنوان جستجو شده به صورت کامل، نمایش داده نمی شود یا محدود به یک یا دو وبسایت است. نمایش ناقص جستجو ها، بارها برای ما اتفاق افتاده است.
سئو و ال اس آی

همکاری SEO و LSI 

همانطور که در پاراگراف های قبلی درباره ی شیوه کار سیستم LSI صحبت کردیم، این سیستم با نفوذ در میان محتوا و عنوان و کلید واژه های شما، قصد پیدایش ارتباط میان آن ها و بررسی مفاهیم ساختار زبانی را دارد. این موضوع سبب می شود تا مطالب شما، به صورت بهینه تری در موتور های جستجو معرفی شوند، بنابراین این موضوع می تواند در دریافت امتیاز و رتبه ی بهتر و همچنین بهبود سئوی محتوای شما مفید باشد.
همکاری LSI و سئو علارغم تاثیر گذاری آن، از نوع غیر مستقیم است. زیرا این قابلیت، در الگوریتم های داور طراحی نشده و زیر مجموعه ای از کارکرد سیستم بررسی تولید محتوا به شمار می رود. اما نمیتوان از تاثیر هر چند معمول آن چشم پوشی کرده و یا بگوییم به صورت کلی بی تاثیر است.

شیوه های جستجوی کلمات کلیدی LSI 

ما به صورت روزمره، بارها با کلمات کلیدی LSI رو به رو شده ایم. در ادامه شیوه هایی برای دستیابی صحیح به کلمات کلیدی  LSI توصیه توسط گوگل را به شما معرفی خواهیم کرد. ما با همراه باشید.

1- Google Keyword Planner را امتحان کنید

برای استفاده از این ابزار در مرحله ی نخست نیاز دارید تا اکانتی در Google AdWords ایجاد کنید. با ورود به این ابزار چندین گزینه در صفحه ی داشبورد این ابزار خواهید دید. مسیر های website or category-> Search for new keywords using a phrase را انتخاب نمایید تا کادری جهت جستجوی کلمه برای شما نمایش داده شود.
در این کادر کلمه ی مد نظر خود را سرچ کنید تا سایر کلمات نزدیک و پر بازدید در گوگل برای شما به صورت یک فهرست نمایش داده شود. برای مثال با سرچ کله ی خانه تمامی کلمات وابسته به آن و پر بازدید را می توانید در یک لیست مشاهده کنید.

2- از Google Search استفاده کنید!

اگر می خواهید کلمات کلیدی پر بازدید و پر کاربرد را در کوتاه ترین زمان برای کلمه، واژه و یا عنوان مورد نظر خود بیابید، کافی است آن را در کادر جستجوی گوگل درج کرده و به انتهای صفحه ی جستجوی خود مراجعه کنید. در قسمت پایین صفحه، کلماتی دسته بندی شده در کادر searches related to را مشاهده خواهید کرد. کلمات نمایش داده شده، مرتبط و نزدیک با عنوان جستجوی شما خواهند بود . این عنوان ها بیشترین بازدید و  دفعات سرچ را از سوی کاربران داشته اند. (در تصویر زیر کلمه ی خانه را جستجو کرده ایم.

3- LSI Keyword Generator -پیشنهاد سرآشپز

این ابزار نسبت به دو ابزار دیگر تعداد بیشتری از کلمات کیدی را در زمان کوتاه تری نمایش می دهد. با ورود به این ابزار، کلمه ی کلیدی مد نظر خود را وارد می کنید و لیستی کامل از کلمات کلیدی وابسته به واژه و عنوان جستجو شده را در اختیار شما می گذارد. این فهرست با توجه به کلمات کلیدی LSI گوگل، تعریف شده است.
در تصویر زیر واژه ی آشپزی را در ابزار LSI Keyword Generator جستجو کرده ایم. همانطور که مشاهده می کنید یک فهرست کامل از عنوان های وابسته ی این واژه در اختیارتان قرار گرفته است.
LSI and Keywords

بهترین کلمات کلیدی را برگزینید

کاربران معمولا هنگام جستجو در اینترنت، یک هدف چندگانه یا یک هدف بخصوص را دنبال می کنند. برای بهبود وضعیت رتبه ی وبسایت شما، و انتخاب صحیح کلمات کلیدی، ابتدا باید از نگاه کاربران و جستجو کنندگان در گوگل نگاه کنید. اگر مثلا مطلبی با عنوان ” تکنیک های سئو” ایجاد کردید، ببینید که از نگاه کاربر اگر به دنبال مطلبی با عنوان مشابه بگردد چه کلمه یا عبارتی را در فیلد جستجو درج می کند.
لزومی ندارد اگر فهرستی شامل بیش از 100 تگ را در دسترس دارید هر 100 کلمه کلیدی را درج کنید بلکه باید آن ها را اولویت بندی کنید. حال اگر بخواهیم اولویت بندی کنیم باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
  1. کوتاه و کاربردی بودن کلمه کلیدی
  2.  هم خوانی با عنوان و محتوا
  3.  مرتبط با سایر کلمات کلیدی
  4.  ترجیحا با هسته ی کلمه ی کلیدی آغاز شود
هسته ی کلمات کلیدی: هسته ی کلمات کلیدی واژه یا واژگانی گفته می شود که تمامی محتوا و عنوان و سایر کلمات کلیدی درباره آن و مرتبط با آن تعریف شده اند. برای مثال بهینه سازی و سئو ی وبسایت می توانید واژه ی سئو یا بهینه سازی را به عنوان هسته در نظر بگیرید. در اینجا چون هر دوی آن ها هم معنی هستند می توانند هسته باشند. (میان این دو هر کدام که در متن شما دارای تکرار بیشتری است مناسبت تر است.)

سخن پایانی

در این مطلب در خصوص یکی از سیستم های هوش مصنوعی و زیر مجموعه ی الگوریتم های گوگل صحبت کردیم. این مطلب شامل  مفهوم سیستم LSI  و کاربرد آن در موتور جستجوی گوگل بود. اگر شما تجربیاتی در زمینه ی این سیستم دارید می توانید از طریق درج دیدگاه در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
با ثبت سوالات خود در بخش ” از من بپرس” می توانید سوالات خود را در زمینه های مربوط به سئو، مدیریت وبسایت و بهینه سازی و…. با ما در میان بگذارید و پیشنهادات و انتقادات خود را نیز با ثبت نظر خود به اطلاع ما برسانید. با ما در مطالب دیگر همراه باشید.

Wednesday, January 16, 2019

زبان نشانه گذاری اسکیما چیست

http://bit.ly/2TWxxM3

معرفی کلی اسکیما و نقش آن در سئو:

کسانی که صاحب وبسایت هستند یکی از مهم ترین مطالبی که باید به آن توجه کنند سئوی مطالب و محتوا ی وبسایت است و همچنین اهمیت جایگاه رتبه مطالب سایت که در مطلب “بررسی سایت برای بدست آوردن رتبه مناسب در موتورهای جستجو” به طور مفصل به آن پرداخته ایم.
معمولا برای اینکه مطالب ما در سرچ های گوگل و یاهو و بینگ در رده بندی های بالاتری قرار بگیرد باید ابتدا توسط موتور های جستجوی نام برده شده معتبر شناخته شد و مطالب توسط آن ها تایید شود، از طرفی موتور های جستجو مانند انسان ها قادر به مطالعه کلیه مطالب وبسایت ما نیستند بلکه فقط نشانه هایی که به آن ها می دهیم برایشان قابل فهم است، از این رو ما به ابزار هایی جهت نشانه گذاری مطالبمان احتیاج داریم تا زبان ما را به گوگل بفهماند.
یکی از کاربردی ترین ابزارها در این زمینه زبان نشانه گذاری اسکیما است. اگر ما موتور های جستجو را یک فرد خارجی که زبانش را بلد نیستیم فرض کنیم و بخواهیم به او چیزی بگوییم اسکیما دقیقا نقش یک مترجم را بازی می کند که مطالب ما را به گوگل به طور کلی معرفی می کند.
در مطلب امروز قصد داریم تا به شما یاد دهیم که چگونه مطابیتان را در سرچ ها و جستجو های موتور های جستجو به رده های بالاتری ببرید و با اسکیما مارکاپ کار کنید.

شروع کار با اسکیما مارکاپ schema markup :

برای شروع کار با اسکیما مارکاپ ابتدا باید با مفهوم سئو آشنایی کافی داشته باشید اگر در این خصوص اطلاعات کافی را ندارید می توانید مقاله ی
“اهمیت بدست آوردن رتبه بالا در موتورهای جستجو با بهینه سازی سایت” و را مطالعه کنید و همچنین مطالب پایه ای در خصوص سئو را نیز فراگیرید.
با توجه به آنچه گفته شد اسکیما جزو سئوی داخلی وبسایت به شمار می رود.اسکیما به طور کلی به موتور های جستجو کمک میکند تا اطلاعات بیشتری از مطالب شما را در دست داشته باشند.
کار کلی اسکیما نشانه گذاری صفحات وبسایت شماست .به طور مثال مطلبی در خصوص فیلمی با اسم “دور دنیا در 80 روز” را ایجاد کردید کاری که این زبان می کند به موتور های جستجو می گوید فیلمی با نام “دور دنیا در 80 روز” به کارگردانی – با امتیاز 5 از 5 در این وبسایت ایجاد شده و موتور های جستجو هم طبق امیتازی که وبسایت از کاربران دریافت کرده و سایر معیار ها، مطلب را رتبه بندی می کنند.
ستاره هایی که مشاهده می شود به وسیله ی اسکیما نشانه گذاری شده است
زبان اسکیما
به وسیله اسکیما می توان داده های همچون عکس ها، نام نویسنده، تاریخ ایجاد مطلب، آخرین ویرایش، عنوان متن و صفحه، و فرمتی که صفحات بر اساس آن ها تعریف شده اند را نشانه گذاری کرد.
برای آشنای با باقی کد های نشانه گذاری به وبسایت اسکیما مراجعه فرمایید تا دیگر کد ها را شناخته و داده های بیشتری را نشانه گذاری کنید.
جهت استفاده از کد های اسکیما می توانید به صورت اختصاصی آن ها را ایجاد کرده یا از افزونه ها و ابزار ها استفاده کنید البته استفاده از این زبان با استفاده از گوگل تگ منیجر و میکرودیتا ، گوگل وبمستر تولز نیز امکان پذیر است.

میکرو دیتا و روابط آن با زبان نشانه گذاری اسکیما

تعریف کلی میکرو دیتا را می توان اینگونه بیان کرد:به تکه های کوچک اطلاعات که بخش های مختلف یک صفحه وبسایت را تعریف کرده و کار آن را بیان می کند میکرو دیتا گفته می شود.
در مورد میکرو دیتا در مطلب “میکرودیتا چیست و چه نقشی در سئو و رنکینگ وب سایت شما دارد؟“به صورت مفصل بحث و بررسی کردیم. اما در اینجا برای یادآوری به صورت اجمالی به آن می پردازیم.
هر میکرودیتا به سه تگ تقسیم می شود که با استفاده از این سه تگ می توانیم یک قسمت از کدی با زبان نشانه گذاری اسکیما را ایجاد کنیم.
این سه تگ با با نام های itrmtype، itemprop وitemscope
اگر برای مثال بخواهیم کتابی را با استفاده از مکرودیتا نشانه گذاری کنیم باید ابتدا در تگ div اطلاعات مربوط به کتاب را وارد کنیم.
حال در تگ قبلی باید میکرودیتا اضافه شود به همین منظور باید از دو itemtype وitemscop استفاده کنیم. تایپ نوع موضوع و اسکروپ حوزه موضوع را بیان می کند.در مرحله بعدی از وبسایت اسکیما موضوع داده خود و حوزه آن را انتخاب کنید برای مثال اگر حوزه شما معرفی یک فیلم است باید movie را به عنوان داده انتخاب کنید.
itemprop جهت تکمیل توضیحات استفاده می شود مثلا ما از سه itemprop استفاده می کنیم تا نام کتاب ژانر آن و نام نویسنده کتاب را وارد کنیم.
بعد از اتمام این کار،head تگ را انجام داده و کد شما آماده است تا به روی وبسایت خود قرار دهید.
زبان اسکیما
شیوه نمایش کد اسکیما با استفاده از میکرو دیتا در تصویر بالا (علایم قرمز رنگ)

گوگل تگ منیجر و شیوه همکاری آن با زبان نشانه گذاری اسکیما:

گوگل تگ منیجر یا GTM ابزاری رایگان از سوی شرکت گوگل است تا کاربران به صورت رایگان بتوانند کد ها و تگ های برنامه نویسی را در اپلیکیشن ها و وبسایت ها آپلود کنند.
جایگزین بسیاری از افزونه ها در وردپرس و جوملا می توانید ازاین ابزار جهت ایجاد کد ها و تگ های مختلف استفاده کنید.
در مورد گوگل تگ منیجر در مطلب “گوگل تگ منیجر (GTM) از صفر تا هزار، از نصب و راه اندازی تا آموزش کامل پیشرفته” به صورت مفصل بحث و بررسی کردیم. اما در اینجا برای یادآوری به صورت اجمالی به آن می پردازیم.
گوگل تگ منیجر خود به سه بخش تگ و تریگر و متغیر ها تقسیم می شودکه تگ ها شامل کد هایی هستند که در بین کد های یک وبسایت قرار می گیرند و به نوعی کد های از پیش تعریف شده هستند. در استفاده از اسکیما سرو کار ما با تگ های HTML است.
تریگر ها بیشتر نقش سنسوری دارند مثلا می توان با استفاده از تریگر ها تعداد دفعات بازدید و کلیک ها و… را شمارش کرد. به همین منظور از تریگر ها به عنوان یک سنسور استفاده می شود تا به محض اینکه دستوری داده شد مانند یک فرمانده به تگ ها فرمان و دستور را اعلام کنند تا تگ ها وارد عمل شوند.
نقش تریگر ها بسیار مهم است زیرا در واقع آنچه که باید توسط GTM انجام شود و اطلاعاتی که باید داده شود را تریگر ها دسته بندی می کنند. مثلا می گویند که چگونه عمل تگ گذاری انجام شود و تحت چه شرایطی باشد.
به علت اینکه بیشتر، استفاده ما از متغیر ها همین تریگر ها و تگ ها هستند ما وارد جزییات بحث متغیر ها نمی شویم.
1) در ابتدا باید یک مجموعه تگ جدید در گوگل تگ منیجر ایجاد کنید برای اینکار گزینه Add New Tag را انتخاب می کنیم(همانند تصویر)
Add New Tag
2) نام و نوع تگ را انتخاب می کنیم برای نام در کادر زیر نام مورد نظرتان را وارد کنید تا راحت تر پیدا شود. (در ادامه هم قادر به تغییر نام هستید اما همین اول کار بهتر است) .در مرحله دوم نوع تگ ها باید انتخاب شود به همین منظور در منو روی گزینه کانفینگور تگس کلیک کرده و پس در صفحه سمت چپ نو اچتی م ال که را انتخاب می کنیم.
نام تگ ها
(نام تگ ها در کادر بالا وارد می شود)
HTML
(نوع تگ ها در کادر بالا انتخاب می شود)
3)در این مرحله لازم است تا کد جیسون ال دی که در ادامه (بخش کار با جیسون ال دی) تویضح خواهیم داد را کپی کرده و در این قسمت وارد نمایید و اطلاعاتتان را ذخیره کنید.
نشانه گذاری
4) در این مرحله می توانید انتخاب کنید که محل عمل تگ ها در کجا باشد سپس تگ خود را ذخیره نمایید. پس از ذخیره کد مربوطه پنجره ای با دو گزینه انتخابی برایتان نمایش داده می شود که گزینه save تگ را انتخاب می نماییم.(فراموش نکنید نامی برای تگ خود انتخاب نمایید و سپس مجددا سیو نمایید.)
انتخاب تگ ها
انتخاب محل اعمال تگ ها
اسکیما
ذخیره سازی
5) در ادامه نیاز است تا تریگری برای تگ هایمان ایجاد کنیم تا عمل سنسوری خود را بر روی تگ ها اعمال کنند.مثلا بگویند تحت چه شرایط و زمانی باید تگ ها عمل کنند. جهت ایجاد تریگر به منوی تگ منیجر مراجعه کرده و گزینه تریگر ها را انتخاب می نماییم سپس گزینه ای با نام NeW جهت ایجاد تریگر جدید تبیین شده است.
تریگر
6)در این مرحله روی گزینه Choose a trigger type کلیک نموده و از منوی کشویی باز شده سمت چپ Page veiw را انتخاب می کنیم.انجام این عمل تریگر ایجاد می شود که به محض بازدید کاربر از صفحه تگ های اسکیما را فعال می کند. زمانی که گوگل نیز از سایت بازدید کند کد های اسکیما به گوگل اعمال می شود و اطلاعات مود نیاز در دسترس گوگل قرار می گیرد.
ترایگر
7)در این مرحله نوبت می رسد به انتخاب صفحاتی که میخواهید تگ تعریف شده شما در آن صفحات عمل کند می توانید از گزینه همه صفحات یا برخی صفحات استفاده کنید.(گزینه همه صفحات به صورت معمول بیشتر مورد استفاده است.)
ترایگر
8)در این مرحله باید تریگر تعریف شده خود را به HTMl متصل کنید.برای اینکار به بخش تگ در منوی سمت چپ خود مراجعه کرده و به رو تگ های HTMl خود کلیک کنید.سپس در صفحه باز شده روی گزینه Choose a trigger to make this tag fire کلیک کنید.
اتصال اسکیما
9) پس از طی کردن مراحل قبلی روی نام مشخص شده ترایگر خود کلیک کرده و انتخاب نمایید و آن را ذخیره کنید. پس از ذخیره روی گزینه SUBMIT بالای صفحه کلیک کرده و گزینه PUBLISH را انتخاب کنید. پس از انجام مراحل ذکر شده در فیلد هایی که باز شده اطلاعات تگ ها را وارد نموده و روی Continue کلیک نمایید.
انتخاب ترایگر
انتخاب ترایگر
Continue
در ادامه ی مطلب به بررسی استفاده میکرودیتا در زبان اسکیما بپردازیم.

همکاری میکرودیتاها و زبان نشانه گذاری اسکیما چگونه است؟

itrmtype، itemprop و itemscope سه تگ تشکیل دهنده ی میکرودیتاها هستند که زبان نشانه گذاری اسکیما باید با آن ها ادغام شود. می دانیم که هر یک از این تگ ها کاربرد ویژه ی خود را دارند که در مطالب بالا به آن ها اشاره شد.
یک نمونه ی استفاده از میکرودیتاها همراه با اسکیما:
اسکیما-میکرودیتا
گام1: خب برای شروع کار با میکرودیتاها، ایتدا نیاز به یک کد div داریم تا اطلاعات مثلا فیلم مد نظرمان را که می خواهیم نشانه گذاری کنیم، در آن درج نماییم.
<div>
<span>نویسنده : کورش اسدی</span>
<span>داستان کوتاه</span>
</div>
گام2: در گام دوم نیاز است تا میکرودیتا در کد div شما افزوده شود. برای این کار باید سه عدد تگی که میکرودیتاها را می سازد در تگ div به کار برده شود. همانطور که از نوع نام هر تگ مشخص است: itemprop، در کمک کردن به بهتر رساندن مفهوم اطلاعات به موتور های جستجو و تکیمل اطلاعات موضوع انتخابی شماست. برای مثال itemprop مهم یک کتاب شمال ژانر، نویسنده و نام کتاب می شود. (در اینجا نام فیلم، کارگران آن و ژانر فیلم در کد زیر درج شده است.)
<div itemscope itemtype="http://schema.org/Book">
<h1>باغ ملّی</h1>
<span>نویسنده : کورش اسدی</span>
<span>داستان کوتاه</span>
</div>
تگ itemscop نشان دهنده ی حوزه ی موضوع انتخابی ماست که قرار است نشانه گذاری شود. در اینجا موضوع ما movie است و در انتها تگ itrmtype است که نشان دهنده ی موضوع تگ ماست.
گام3: پس از اتمام درج اطلاعات کد شما در قالب زبان نشانه گذاری اسکیما آماده است. شما قادر هستید از این کد بعد از تگ <head> سایتتان، در صفحه ی مورد نظرتان استفاده نمایید.
<div itemscope itemtype="http://schema.org/Book">
<h1 itemprop="name">باغ ملّی</h1>
<span>نویسنده: <span itemprop="author "> کورش اسدی</span></span>
<span itemprop="Genre">داستان کوتاه</span>
</div>
در بخش بعدی به بررسی چگونگی همکاری JSON-LD و زبان نشانه گذاری اسکیما می پردازیم.

اسکریپت های JSON-LD و اسکیما چگونه همکاری می کنند؟

برای شروع با با اسکریپت های JSON-LD، لازم است تا ییاموزیم که چگونه باید با اسکریت ها کار کنیم و هم چنین بیاموزیم که چگونه باید با کمک از سایت ها و برنامه های کمکی ، اسکپریت های JSON-LD را ایجاد کنیم. برای شروع کار به وبسایت SchemaApp.com مراجعه می کنی. (اگر به کدنویسی مسلط هستید می توانید به صورت دستی کد نویسی اسکریپت ها را ایجاد کنید.)
با مراجعه به وبسایت SchemaApp.com شما قادر هستید تا با ابزار JSON-LD schema generator tool کار کنید. این ابزار برای ایجاد تگ های آماده بدون نیاز به برنامه نویسی است. پس از مراجعه به وبسایت و دسترسی به ابزار، لازم است تا اطلاعات مربوط به تگ های مورد نظر خود را درج کنید و در کادر های مربوطه توضیحات مورد نیاز تگ های خود را بنویسید
اسکیما-jason
.
برای توضیحات بیشتر در خصوص ایجاد تگ های اسکیما با استفاده از JSON-LD schema generator tool ماحل زیر را دنبال می کنیم:
1- در مرحله اول دسته و زیر دسته ی مورد نظر خود برای تگ خودمان را ایجاد کنیم.
2-در مرحله ی دوم باید توضیحاتی در خصوص دسته ی انتخابی مورد نظر خود بدهید. پر کردن تمامی کادر ها و فیلد ها اجباری نیست. اما لزوم دارد تا کادر ها را با دقت و آگاهی پر کنید تا نتیجه شما ایده آل باشد. برای مثال اگر زمینه و حوزه ی موضوع مورد نظر ما در خصوص یک کتاب باشد باید دسته و شاخه ی book انتخاب شود.
3- با دادن اطلاعات در بالای صفحه ی ابزار شما، سمت راست کادری حاوی کد اسکریپت شما دیده می شود در این کد، اسکریپت مورد نظر خود را معرفی می کند.
4- در بخش دوم کد دستوری حاوی” اطلاع رسانی برای استفاده از الفبای اسکیما” را داراست. در بخش Contex این پیغام سبب می شود تا مرور گر بداند که زبان نشانه گذاری مورد نظر از نوع اسکیماست.
<script type=”application/ld+json”>
{

}
</script>
5- @type همانند نام خود مشخص می کند که نوع محتوای مورد نظر شما که قصد دارید آن را نشانه گذاری کنید چیست؟ در اینجا ما موضوعمان در خصوص یک کتاب است پس باید تایپ ما book باشد.
<script type=”application/ld+json”>
{
“@contex”: “http://schema.org/”,
“@type”: “book”,

}
</script>
6- قبل از استفاده از کد، با گزینه ی TEST MARKUP می توانید کد ساخته شده ی خود را تست و آزمایش کنید.
7- در مرحله ی آخر، با انتخاب گزینه ی COPY TO CLIPBOARD، می توانید کد خود را کپی کنید و آن را در نشانه گذاری محتوای وبسایت خود به کار ببرید. البته ابزار Structured Data Testing Tool نیز می تواند کمک خوبی در خصوص تست محتوا و کد های شم باشد.
نکته1: کد های اسکیمای ایجاد شده به وسیله ی اسکریپت های JSON-LD با تگ <script> آغاز می شوند.
نکته2: https://schema.org/docs/full.html لینکی جهت آشنایی بیشتر شما با داده های گوناگون این زبان نشانی گذاری است. مثلا اگر بخواهیم فوتبلیت وبازیگر و… را با استفده از اسکیما نشانه گذاری کنیم باید، در کنار @type جایگزین کلمه ی book، واژه ی person را به کار ببریم. (مثال: “@type”: “person”)

سخن پایانی:

همه ما می دانیم که موتور های جستجو همانند سابق، به راحتی از کنار مطالب نمی گذرند و همچنین برای آن ها بهینه بودن و کیفیت مطالب بسیار مهم است. از این رو برای اینکه بیشتر توسط موتور های جستجو مورد تایید قرار بگیریم لازم است تا معیار های مورد نظر آن ها را علاوه بر رعایت کردن آن ها، بیشتر در معرض بازدید آن ها قرار دهیم و دقیق تر محتوا را به آن ها معرفی کنیم.
اسکیما، زبان نشانه گذاری کاربردی، در خصوص پیشرفت کار ماست و همچنین آدرس های دقیقی در خصوص معرفی مطالب ما به گوگل و سایر موتور های جستجو است.
امیدواریم مطلب فوق، کاربردی بوده و برایتان مفید بوده باشد. نظرات و تجربیات خود را در خصوص استفاده از زبان اسکیما و راه های ایجاد تگ های آن، می توانید با درج دیدگاه و قسمت “از من بپرس” در میان بگذارید. با ما همراه باشید.

Wednesday, January 9, 2019

گوگل آنالیتیکس ابزار کاربردی بررسی آمار بازدید وبسایت شما

گوگل آنالیتیکس یک ابزار کارآمد در خصوص بررسی آمار بازدید وبسایت است، که گوگل این ابزار را به شکل رایگان در اختیار وبمستر ها و بازاریابان و مدیران وبسایت ها قرار داده است.
گوگل ابزار های زیادی را در اختیار کاربران قرار داده است تا با استفاده از این ابزار ها، میزان پیشرفت و کیفیت و بازدید وبسایت خود را بسنجند و بتوانند با استفاده از داده های این ابزار ها محتوای وبسایت های خود را برای کاربران و موتور های جستجو بهینه کنند.
Google Analytics آماری شامل ، ورودی ها، فعالیت کاربران، زمان حضور کاربران در وبسایت و صفحات، مسیر ورود آن ها و خروج آن ها نشان می دهد. (درخصوص دیگر فعالیت های مربوط به وبسایت نیز آمار هایی در این ابزار ثبت می شود)
گوگل آنالیتیکس همانند یک ذره بین، تک به تک کاربرانی که در سایت شما وارد شوند و حتی اطلاعاتی در خصوص صفحه نمایش آن ها، مسیر هایی که در وبسایت شما طی می کنند و حتی فعال بودن یا نبودن جاوا اسکریپت و فلش پلیر و…. را نیز در اختیار ما قرار میدهد. با این توضیحات می توانیم بگوییم که کامل ترین مجموعه ی آماری وبسایت شما را در اختیارتان قرار می دهد.
راهنمای استفاده از گوگل آنالیتیکس

بررسی اهمیت استفاده از گوگل آنالیتیکس:

همانطور که می دانید، دانستن آمار بازدید و شناخت رفتار کاربران در یک وبسایت، آمار کاربردی برای مدیران به شمار می رود. با استفاده از این آمار می توانیم پی ببریم که ایرادات ما در چیست و تولید محتوا و محصولات ما تا چه میزان بهینه سازی شده هستند؟ سنجیدن کیفیت کار ما از نگاه کاربران موضوع مهمی است. در ادامه می خواهیم ببینیم که گوگل آنالیتیکس کدام نیاز ها و اطلاعات مهم را در اختیار ما می گذارد؟
بررسی و شمارش بازدید های وبسایت ما
ثبت فعالیت های کاربران و جزئیات آن
ثبت زمان هایی که کاربران بیشتر به وبسایت مراجعه می کنند
بخش های جذاب وبسایت و معرفی آن
شیوه ی ورود کاربران و جستجویی که منجر به نمایش سایت و ورود کاربران به آن شده
بازخورد کاربران نسبت به محتوا و محصولات
چه تعداد از کاربران خرید انجام می دهند و “مشتری” می شوند؟ (شمارش مشتری ها و خریداران)
ارائه شیوه هایی برای افزایش سرعت وبسایت
ویژگی کاربرانی که تبدیل به مشتری می شوند چیست؟
بررسی شهر و کشوری که بیشترین بازدید کنندگان و مشتری ها در آن ها زندگی می کنند

شیوه ی ساخت اکانت در گوگل آنالیتیکس چگونه است؟

برای شروع کار با ابزار Google Analytics نیاز به اکانت گوگل دارید. اگر از پیش نداشته و یا نساخته اید ابتدا یک کاربری گوگل ایجاد کنید. دقت کنید که حساب کاربری که از آن استفاده می کنید بسیار مهم است زیرا قرار است شیوه ای برای اتصال و دستیابی به اطلاعات کامل وبسایت شما باشد.
گوگل آنالیتیکس ابزاری کاربردی برای بررسی برنامه ها و وبسایت های شماست. این برنامه تا سقف 50 عدد از برنامه های موبایل و وبسایت های شما را برای بررسی و آنالیز، پشتیبانی می کند.
  • به وبسایت analytics.google.com مراجعه کنید. (دسترسی کاربران ایرانی مسدود است در صورت لزوم از فیلترشکن استفاده کنید) گزینه ی sign up را انتخاب کنید.
    همانطور که در تصویر مشاهده می کنید استفاده از گوگل آنالیتیکس شامل سه قسمت است. در گوگل آنالیتیکس ثبت نام کنید، کد داده شده را به وب سایتتان اضافه کنید و درباره کاربران وب سایت تان بیشتر بدانید.
ثبت نام در گوگل آنالیتیکس
  • پس از ورود به این بخش، اطلاعاتی در خصوص وبساییتان را باید در فیلد های مشخص شده درج کنید. (اطلاعاتی در خصوص موقعیت مکانی و زمانی شما و موضوع وبسایتتان نیز باید درج شود.)
ساخت اکانت جدید در گوگل آنالیتیکس
  • در بخش پایانی صفحه باید مشخص کنید که تا چه میزانی می خواهید اطلاعات قابل آنالیز وبسایت شما، در دسترس گوگل باشد. Benchmarking تیک مهمی در خصوص کسب اجازه برای آنالیز وبسایت شماست. زیرا این گزینه امکان مقایسه وبسایت شما، با وبسایت های مشابه را می دهد و همچنین گزینه های دیگر نیز کاربردی هستند.
Benchmarking
  • در مرحله ی انتهایی اطلاعات خود را تایید کرده و روی گزینه ی get tracking id کلیک نمایید تا آی دی مخصوص وبسایت خود را دریافت کنید و اکانت شما ایجاد شود.
نکته: در صورت عدم دریافت آی دی مخصوص وبسایتتان می توانید با مراجعه به بخش admin (موجود در نوار ابزار افقی صفحه ی پیشخوان) گزینه ی Account را انتخاب کنید و پس از گزینش اکانت فعال خودتان، در قسمت Property نام وبسایت خود را انتخاب کنید و با کلیک بر روی گزینه ی Tracking Info آی دی وبسایت خود را دریافت نمایید.
دریافت آیدی گوگل آنلیتیکس

توضیحات پایه در خصوص اصطلاحات ابزار “گوگل آنالیتیکس”

اصطلاح Dimensions در گوگل آنالیتیکس:

دایمنشن یک ویژگی مقدار پذیر است. این ویژگی می تواند شامل زمان حضور کاربران، نوع مرورگر، صفحات خروج کابران و…. باشد. این ویژگی معادل واژه ی فارسی “ابعاد ” است که به صورت مفرد هر یک از مقادیر نام برده شده “بعد” خوانده می شوند.

اصطلاح Metrics در گوگل آنالیتیکس:

این واژه در بر گیرنده ی ویژگی های درونی Dimensions ها است. شمارش میانگین دقیقه های حضور کاربر، شمارش بازدید صفحه و….. جزو متریک ها هستند. در واقع عدد ها و مقادیر مربوط به دایمنشن ها، متریک نامیده می شوند.

اصطلاح Users در گوگل آنالیتیکس:

یوزر ها یا کاربران به کسانی گفته می شود که حداقل یک بار، یک دوره ثبت کرده باشند.

اصطلاح Sessions در گوگل آنالیتیکس:

مدت زمانی که کاربر در وبسایت فعالیت دارد را یک دوره یا Session می گویند. هر دوره ای که آغاز می شود پس از 30 دقیقه عدم فعالیت کاربری که در سایت فعال بوده، ثبت شده و پایان می یابد. اگر همان کاربر پس از سی دقیقه مجددا وارد شود دوره ای جدید را آغاز و ثبت می کند.

اصطلاح Visitors در گوگل آنالیتیکس:

به بازدید کنندگان وبسایت گفته می شود. در واقع همان کاربران هستند که به طور کلی، به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول کاربران جدید و دسته دوم کاربران تکراری که قبلا یک بار یک دوره را ثبت کرده اند.

اصطلاح Pageviews در گوگل آنالیتیکس:

به تعداد کلی بازدید هایی که برای هر صفحه از سایت شما ثبت شده است گفته می شود. این آمار شامل کاربران تکراری که مثلا 3 بار یک صفحه را مشاهده کرده اند هم می شود.

اصطلاح Pages/Sessions در گوگل آنالیتیکس:

به میانگین تعداد صفحاتی که در یک دوره توسط کاربر دیده می شود گفته می شود. این اطلاعات می تواند کمک کند تا ببینیم که کاربران چه میزان مشتاق مطالب و محتوا و محصولات ما هستند.

اصطلاح Avg. Session Duration در گوگل آنالیتیکس:

این اطلاح نیز میانگینی است از تمامی زمان هایی که کاربران در طول دوره های خود در سایت فعال بوده اند.

اصطلاح Campaigns در گوگل آنالیتیکس:

به شما اجازه می دهد تا علاوه بر پارامتر های موجود، بتوانید گزینه های جدیدی را اضافه کنید تا آمار های جزئی تر و بیشتری را از کاربران خود دریافت کنید.

اصطلاح Goals در گوگل آنالیتیکس:

شما در گوگل آنالیتیکس می توانید اهدافی را مشخص کنید (مثلا خرید کاربر یا بازدید یک صفحه و…). این اهداف را با اصطلاح goals که به انگلیسی به معنای هدف ها است می توانید مشاهده کنید.

اصطلاح Locations در گوگل آنالیتیکس:

نشان می دهد که کاربرانی که به وبسایت شما مراجعه می کنند برای کدام کشور ها هستند.
اصطلاحات ابزار گوگل آنالیتیکس

اصطلاح Traffic Sources در گوگل آنالیتیکس:

این اصطلاح نشان دهنده ی نوع ورود کاربران و شیوه های ورود ترافیک (بازدید کنندگان) سایت شما است.

اصطلاح Behavior در گوگل آنالیتیکس:

تحلیل کننده ی رفتار کاربران و بازدید کنندگان سایت شماست (سرعت صفحات، محتوا، جستجو ها). که پس از ورود چه بازخوردی نست به محتوا و محصولات داشته اند.

اصطلاح Behavior Flow در گوگل آنالیتیکس:

مسیری که یک کاربر در وبسایت شما طی می کند و نقشه ی حرکت کاربر در محتوا و محصولات وبسایت شما را نشان می دهد.

اصطلاح Conversions در گوگل آنالیتیکس:

نشان می دهد کدام کاربران اشتیاق بیشتری نسبت به سایت نشان داده و عضو وبسایت شده اند. این کار باعث می شود ببینیم که عملکرد ما چه تاثیری بر روحیه تعاملی کاربران با وبسایت ما داشته است.

اصطلاح Real-Time در گوگل آنالیتیکس:

نشان دهنده ی کابران آنلاینی که اکنون در وبسایت شما هستند است. همچنین می توانید تا 1 دقیقه قبل را نیز تحلیل کنید که چه تعدادی مراجعه کننده داشته اید که وارد یا خارج شده اند.

اصطلاح Bounce Rate در گوگل آنالیتیکس:

هنگامی که یک کاربر به یک صفحه وارد شده و از همان صفحه خارج می شود یک دوره ی اختصاصی برای آن ثبت می کند که به درصد این دوره ها Bounce Rate می گویند.

اصطلاح Direct در گوگل آنالیتیکس:

کاربرانی که به صورت مستقیم و با ورود لینک وبسایت شما در فیلد درج آدرس، وارد وبسایت شما شده است در قسمت دایرکت تعدادشان شمارش می شود. (اگر با استفاده از یک لینک خارجی در یک متن، همانند ایمیل هم وارد شوند در این قسمت نمایش داده می شود.)

اصطلاح Paid Search در گوگل آنالیتیکس:

این اصطلاح نشان دهنده ی تعداد کاربرانی است که با استفاده از تبلیغات وارد وبسایت شما شده اند. با استفاده از این آمار می توانید عملکرد تبلیغات خود را بررسی کنید.

اصطلاح Organic در گوگل آنالیتیکس:

تعداد کاربرانی که از موتور های جستجو همچون گوگل و یاهو و……وارد وبسایت ما شده اند در این قسمت شمارش می شوند.

اصطلاح Acquisition در گوگل آنالیتیکس:

نقشه ی مسیر ورود کاربران وبسایت خود را می توانید در این قسمت مشاهده کنید.

اصطلاح Social در گوگل آنالیتیکس:

کاربرانی که از طریق شبکه های اجتماعی همچون فیسبوک و تلگرام و اینستاگرام و…. وارد وبسایت شما شوند با این اصطلاح شمارش می شوند.
خب در اینجا با اصطلاحاتی که بیشترین کاربرد را در گوگل آنالیتیکس برای وبسایت ما دارند، آشنا شدیم. در ادامه خواهیم آموخت که چگونه با این ابزار کار کنیم؟ با ما همراه شوید.

راهنمای استفاده از ابزار “گوگل آنالیتیکس”

Google-Analytics
ابتدا باید وارد اکانت گوگل آنالیتیکس خود شوید. پس از ورود منویی برای شما نمایش داده می شود که کلیاتی درباره ی هر یک وبسایت هایی که در گوگل آنالیتیکس وارد کرده اید و همچنین اپلیکیشن هایی که درج کرده اید وجود دارد. برای دریافت جزئیات کامل هر کدام روی وبسایت یا اپلیکیشن مورد نظر کلیک کنید تا وارد صفحه ی گوگل آنالیتیکس آن شوید.
پس از ورود به صفحه، در سمت چپ شما منویی عمودی و ستونی دیده می شود که می خواهیم هر بخش این منو را بررسی کنی. گزینه های این منو شامل: داشبورد، میانبر ها، رویداد های هوشمند، اطلاعات لحظه ای، مخاطبان، نحوه ی جذب، رفتار و بازخورد ها و تبدیل ها است.

راهنمای داشبورد ابزار گوگل آنالیتیکس

داشبورد analytics
نمای کلی از رویداد ها و گزارشات و آمار ها را برای شما به نمایش در می آورد. شما می توانید به صورت دستی و با استفاده از ویجت ها این بخش را شخصی سازی کنید تا گزارشات و آمار های ضروری شما را در یک قاب نمایش دهد تا دیگر مجبور نباشید برای بازدید برخی گزارشات، مداوم چندین مسیر را در منو های مختلف طی کنید.

+Add Segment

add-segment
برای افزودن آپشن ها و ویژگی های جدید به داشبورد خود می توانید از این گزینه که دربالای صفحه ی شما موجود است استفاده کنید.

+Add Widget

add-widget
قسمت های جدیدی را می توانید با این گزینه به داشبورد گوگل آنالیتیکس خود بیفزایید.

Add to Dashboard

هنگامی که در حال بازدید از آمار ها و گزارشات جدید موجود در بخش های گوناگون گوگل آنالیتیکس وبسایت خود هستید می توانید با کلیک بر روی گزینه ی Add to Dashboard، آن را به داشبورد خود بیفزایید. (با این کار خلاصه ای از آمار مربوطه در داشبورد شما نمایش داده می شود و کار را برای شما آسان تر می کند و شما نیازی نیست چندین بار به بخش های مختلف مراجعه کنید.)

Google Analytics Solutions Gallery

از گالری گوگل آنالیتیکس برای افزودن داشبورد های آماده و پیش ساخته نیز می توانید اضافه کنید که مطابق با برخی نیاز های کاربردی وبمستر ها طراحی شده است.
نکته: برای تعیین و بازدید بازه های زمانی آمار های خود کافیست تا بر روی زمان و تاریخی که در سمت راست بالای صفحه ی داشبورد شما موجود است، کلیک کنید تا بتوانید به بقیه ی زمان های گزارشات دسترسی پیدا کنید.

راهنمای Real-Time (آمار لحظه ای)

Real-Time
تفاوت اساسی که آمار این بخش با بخش های دیگر دارد این است که، اطلاعاتی که در این بخش ثبت می شوند به صورت آنلاین و در لحظه صورت می گیرد. این ویژگی سبب می شود تا ما بدانیم که هم اکنون چه کسانی با چه ویژگی هایی در وبسایت ما حضور دارند و همچنین در حال انجام چه فعالیت هایی هستند.
اطلاعاتی که در بخش Real-Time قابل مشاهده است، شامل: مکان کنونی کاربر، فعالیت های ثبت شده و در حال انجام، صفحاتی که کاربران در آن ها در حال فعالیت هستند و….
بخش هایی که تا کنون مورد بررسی قرار دادیم نسبت به بخش هایی که در قسمت های بعدی، مورد بررسی قرار می دهیم کلی تر و دارای کاربرد کمتری هستند.

راهنمای بخش Audience (مخاطبان)

Audience (مخاطبان)
در این بخش شما می توانید شاهد آماری از ویژگی های کاربران خود و فعالیت و سایر ااطلاعات مربوط به آن ها را کسب کنید. در ادامه ی این مطلب به بررسی کامل قسمت های مربوط به این بخش خواهیم پرداخت.

Overview اطلاعات کلی

این قسمت در بخش مخاطبان، اطلاعاتی جامع و کلی از کاربران و بازدید کنندگان سایت شما را در اختیارتان قرار می دهد، که در تصویر زیر مشاهده می کنید.
بخش نمودار قابل تغییر به متریک های مختلف و تصویر کشیدن آن ها است. همچنین می توانید دو متریکرا به صورت هم زمان مشاهده و مقایسه کنید. Sessions (تعداد بازدید)، Users (تعداد کاربران)، Pageviews، Pages / Session، مشاهده میانگین یک دوره ی بازدید یا Avg. SessionDuration و Bounce Rate و….. از اطلاعاتی است که در صفحه ی اطلاعات کلی یا Overview قابل مشاهده است.
اگر بخواهید اطلاعاتی از ویژگی کاربران خود همانند: مرور گر آن ها، کشور، شهر و… را مشاهده کنید به انتهای صفحه مراجعه کنید.

Demographics اطلاعات جمعیت شناسی

Demographics
این بخش اطلاعات مربوط به قسمت جمعیت سایت شما را نمایش می دهد. با مراجعه به این بخش شما می توانید سن و جنسیت کاربران خود را بشناسید و بدین ترتیب می توانید ببینید که برای چه رنج سنی محتوا تولید می کنید و عمده ی آن ها خانوم هستند یا آقا.
شیوه ی جمع آوری و دقت گوگل بدین صورت تعیین می شود که خود گوگل از طریق اکانت کاربران خود و همچنین سایت هایی که مشاهده و جستجو می کنند جنسیت آن ها و سنشان تعیین می شود.

Interests علاقمندی های کاربران شما

Interests
با توجه به شیوه ای که در بخش Demographics گفته شد، گوگل اطلاعات دیگری نیز کسب می کند که در این بخش قابل بررسی و مشاهده است. در قسمت Interests اطلاعاتی در خصوص علاقمندی کاربران جمع آوری می شود که با استفاده از آن می توانید بررسی کنید که علاقه کاربران نسبت به چه موضوعی بیشتر است و با توجه با آن تغییراتی را در محتوایی که قصد ارائه آن را دارید اعمال نمایید.

Geo اطلاعات جغرافیایی

Geo اطلاعات جغرافیایی
بخش جئو یا بررسی موقعیت جغرافیایی کاربران، قسمتی جهت بررسی آمار زبان و کشور و در مجموع موقعیت مکانی کاربران وبسایت شماست. این بخش چندان تخصصی و کاربردی تلقی نمی شود اما می تواند سبب شود تا در صورت بررسی، اگر قصد دارید زبان دوم یا موقعیت مکانی جدیدی را به وبسایت خود بیفزایید، بهتر تصمیمی بگیرید.

Behavior رفتار

در بخش رفتار ها، همانطور که از نامش پیداست رفتارو فعالیت های کاربران را در خصوص محتوای خود بررسی می کنید. در ادامه تک به تک قسمت های مربوط به این بخش را بررسی خواهیم کرد تا ببینیم که بخش رفتار ها شامل چه آمار ها و اطلاعاتی است.
سه بخش مقایسه ای و پایه ی رفتار ها شامل:
  • New vs Returning: در این قسمت می توانید رفتار کاربران قدیمی و جدید را مورد بررسی قرار دهید و امکان مقایسه در این بخش فراهم است.
  • Frequency & Recency: میزان بازگشت کاربران قدیمی و تکراری را بررسی می کند و میزان بازگشت آن ها در این بخش تخمین زده شده است.
  • Engagement: زمانی که توسط کاربران در سایت سپری شده و همچنین میزان فعالیت و واکاوی کاربران در وبسایت شما را نمایش می دهد.

Technology تکنولوژی مورد استفاده

تکنولوژی
در این بخش می توانید در مورد اطلاعات مربوط به تکنولوژی و فناوری کاربران خود آمار هایی را دریافت و بررسی نمایید. از مهم ترین اطلاعاتی که می توانید در این بخش بررسی کنید می توان به: نوع مرورگر، شرکت ارائه دهنده سرویس اینترنت کاربر و سیستم عامل آن اشاره کرد. (اطلاعات در خصوص ابزار های مورد استفاده کاربر و.. نیز در این بخش موجود است.)

Mobile موبایل

موبایل
در بخش موبایل می توانید تعداد کاربرانی که از دستگاه های مختلف استفاده می کنند را مشاهده و مقایسه کنید.همچنین علاوه بر نمایش تعداد کاربرانی که با استفاده از تبلت و کامپیوتر و تبلت متصل می شوند، می توانید دستگاهی که با استفاده از آن متصل شده اند را نیز بشناسید.

User Flow جریان کاربری

جریان کاربری
با مراجعه به این قسمت می توانید مسیری که کاربران در وبسایت شما طی کرده اند را مشاهده کنید. یکی از ویژگی هایی که این بخش را کارآمد تر می کند استفاده از فیلتر هایی است که باعث می شود کاربران را برای شما دسته بندی کنند مثلا می توانید بر اساس فیلتر کشور ها از این قسمت استفاده کنید تا مسیر کاربران را مشاهده کنید.

راهنمای بخش Acquisition (بررسی شیوه های جذب)

Acquisition شیوه های جذب
این بخش در ابزار گوگل آنالیتیکس مربوط به بررسی راه ها و شیوه های جذب ورودی و ترافیک وبسایت شماست. با بررسی آمار های موجود در قسمت های مختلف بخش Acquisition می توانید دریابید که عمده ی ترافیک وبسایت شما چگونه دریافت شده و ثبت می شوند.
در ادامه با دیکشنری اختصاصی مربوط به بخش Acquisition آشنا خواهیم شد و در می یابیم هر قسمت مربوط به چه آمار و اطلاعاتی است.
  1. Sources: یا منابع، به ما آماری در خصوص وبسایتی که کاربران از طریق آن وارد وبسایت ما شده اند را ارائه می دهد. در واقع طی دسته بندی هایی به ما می گوید که هر وبسایت چه تعدادی کاربر و بازدید کننده را برای سایت ما به همراه داشته است.
  2. Channels: نشان دهنده کانال ها و راه هایی است که کاربر وارد وبسایت شده است. در واقع هر ورودی که کاربران از آن وارد شده اند مثلا مسیر یک جستجو یا هنگام بازدید لینک وبسایت شما و….
  3. Mediums: کاربران را به چند دسته تقسیم می کند و به شما آماری ارائه می دهد که کاربران از طریق تبلیغات وارد شده اند یا لینک ها و یا به صورت طبیعی از طریق جستجو وبسایت شما را یافته اند. حتی اگر از هیچ کدام از این طریق نباشد هم با عنوان “none” آن را ثبت می کند.
  4. Organic Search: مربوط به اطلاعاتی در خصوص شمارش کاربرانی است که از طریق جستجو و بدون تبلیغات و… وارد وبسایت شما شده اند.
  5. Direct: آماری در خصوص کاربرانی ارائه می دهده که لینک وبسایت شما را در مرورگر درج کرده و وارد شده اند و شیوه هی ورود آن ها با درج آدرس آدرس وبسایت شما بوده است.
  6. Social: اگر برای وبسایت خود صفحه و اکانتی در شبکه های اجتماعی به ورود آورده باشید، در این بخش تعداد کاربرانی که از هر یک از شبکه های اجتماعی به وبسایت شما وارد شده باشند را ثبت می کند.
  7. Referral: کاربرانی که طریقه ورود آن ها وابسته به لینک ها و تبلیغات و…. بوده است .(لینک های خارجی و تبلیغات) در این قسمت دسته بندی شده و آماری در خصوص آن ها موجود است.
  8. غیره: اگر قصد دارید علاوه بر موارد بالا منابع دیگری با دقت جزئی تر در خصوص ترافیک وبسایت خود داشته باشید می توانید از طریق افزودن گزینه ی جدید، قسمت جدیدی را برای آن تعریف کنید همچنین می توانید آماری در خصوص کاربرانی که از طریق تبلیغات پولی موتور جستجوی گوگل یا لینک هاییکه در ایمیل ها تعریف کرده اید کسب کنید می توانید در موارد دیگر مشاهده کنید.

Overview (اطلاعات کلی بخش Acquisition)

در بخش اطلاعات کلی شما میتوانید فیلتر هایی برای مشاهده آمار های کلی در این صفحه معین کنید. چندین نمودار در نوع های مختلف در صفحه ی اطلاعات کلی این بخش دیده می شود که هر یک از نمودار ها با نام و اطلاعاتی که در کناره های آن ها تعریف شده است آمار و اطلاعاتی را برای شما نمایش می دهند.
مثلا نمودار دایره ای موجود در صفحه درباره دسته های مختلف کاربران و شیوه ورود آن ها اطلاعات کلی را نمایش می دهد.(تاریخ نمایش آمار را می توانید در بخش مربوط به تاریخ هر نمودار تغییر دهید)

All Traffic (بررسی تمامی ترافیک ورودی وبسایت)

در این بخش با توجه به یک نمودار درختی کاربران وبسایت شما و شیوه ی ورود آن ها به سایت را به صورت دقیق تر می توانید بررسی کنید.(اطلاعات به صورت جزئی تری در این قسمت قابل مشاهده است.)

AdWords (مربوط به تبلیغات شما در موتور جستجوی گوگل)

AdWords
اگر در گوگل با پرداخت هزینه و یا در موارد ویژه به شکل تقریبا رایگان تبلیغاتی برای وبسایت خود انجام داده باشید، با مراجعه به این بخش می توانید آمار کاربران ورودی که از طریق تبلیغات به وبسایت شما مراجعه کرده اند را مشاهده می کنید. این بخش تنها به کار وبمسترانی می آید که در گوگل تبلیغات انجام داده باشند.

Search Console ( اتصال سرچ کنسول به آنالیتیکس)

Search-Console
در این بخش می توانید گوگل سرچ کنسول خود را به گوگل آنالیتیکس متصل کنید تا اطلاعات ترافیکی هر دو در کنار هم قابل بررسی و مقایسه باشند. این اتصال برای برخی موارد همچون بررسی آمار ترافیکی و نقشه سایت و مسیر کاربران و…. می تواند کاربردی باشد.

Social (آمار کاربران ورودی از طریق شبکه های اجتماعی)

Social
در این قسمت می توانید شبکه های اجتماعی مربوط به سایت خود و آمار کاربران ورودی از طریق شبکه های اجتماعی را بررسی کنید. همچنین در صفحه ی اول این قسمت در یک نمودار دایره ای با یک نمای کلی تعداد کاربران در هر یک از شبکه های اجتماعی را می توانید بررسی کنید.
در ادامه به معرفی بخش رفتار یا Behavior در گوگل آنالیتیکس خواهیم پرداخت.

راهنمای بخش Behavior (رفتار کاربران و مشتریان)

در بخش رفتار ها شما قادر هستید تا رفتار کاربران خود را در خصوص محتوا، مسیر ورود، میزان کاربردی بودن محتوا از دید آن ها و…. بررسی کنید. با مراجعه به این بخش می توانید ریز نکاتی در خصوص بازخورد کاربران نسبت به وبسایت شما را در قالب آماری دریافت کنید.

Overview اطلاعات کلی

اطلاعات کلی
مانند بخش های پیش این بخش نیز دارای صفحه ای با عنوان اطلاعات کلی است که در یک نگاه اطلاعات پایه ی مربوط به رفتار ها را در اختیار شما قرار می دهد.

Behavior Flow جریان رفتار کاربران

جریان رفتار کاربران
یا جریان رفتار کاربران، این قسمت به شما آماری کلی از رفتار کاربران و مسیر فعالیت رفتاری آن ها را نشان می دهد. در واقع با مراجعه به این بخش در خواهید یافت که عمده ی کاربران نسبت به محتوا ها چه واکنشی داشته اند. (می توانید هر کاربر را به صورت اختصاصی نیز ببرسی کنید.)

Site Content محتوای سایت

محتوای سایت
مربوط به محتوای وبسایت شماست. در واقع اگر بخواهیم جزئی تر این بخش را بررسی کنیم، با بررسی این قسمتدر می یابیم که محتوای درج شده در هر صفحه چقدر کاربران را جذب کرده و چه میزان در آمد داشته است. بسیاری از اطلاعات جزئی در خصوص محتوای شما در این بخش می تواند بررسی شود.
Exit Pages (صفحات خروجی) و Content Drilldown و Landing Pages در این بخش، آمار مخصوص به خود را دارند.

Site Speed سرعت سایت

سرعت سایت
اگر به دنبال اطلاعاتی کاربردی در خصوص سرعت وبسایت خود هستید این قسمت بسیار کاربردی خواهد بود. زیر مجموعه های این بخش زیر خود به تنهایی حاوی اطلاعاتی کاربردی در خصوص سرعت بارگذاری هر صفحه ی وبسایت شما، در واحد ثانیه و پیشنهاد هایی از سوی گوگل برای بهبود بارگذاری صفحات وبسایت شما و… هستند.
با مراجعه به این بخش در صفحه اول مشاهده خواهید کرد که در کشور هایی که کاربران از آن ها به وبسایت شما مراجعه می کنند زمان ورود به وبسایت شما چقدر است و همینطور می توانید مشاهده کنید که بارگذاری صفحه ی اصلی وبسایت شما چقدر زمان بر خواهد بود.

Site Search جستجوی داخلی

 جستجوی داخلی
اگر جستجوی داخلی موجود در وبسایتتان را به ابزار گوگل آنالیتیکس خود متصل کنید، در این قسمت مشاهده خواهید کرد که جستجو های صورت گرفته در وبسایت شما چگونه و بیشتر در چه زمینه هایی بوده است.

Events رویدادها

رویدادها
این بخش مربوط به رویداد ها و هدف گذاری های دستی است که شما می گذارید. مثلا با ثبت درخواستی برای گوگل آنالیتیکس تعریف می کنید که پس از کلیک بر روی یک گزینه آماری در خصوص تعداد کلیک های صورت گرفته ی آن گزینه ثبت شود.
در بخش بعدی تبدیل ها در ابزار گوگل آنالیتیکس و قسمت های مربوط به بخش Conversions را بررسی کرده و می آموزیم.

راهنمای بخش Conversions (تبدیل ها)

اگر بخواهیم مفهوم کاملی از تبدیل ها در این ابزار برای شما ارائه دهیم باید گفت: تبدیل در این بخش به معنای تبدیل یک کاربر عادی به یک مشتری یا کاربر ثابت است. این بخش نیز در خصوص بررسی آمار های مربوط به تبدیل ها ایجاد و تعریف شده است. برای استفاده از این بخش باید از ابزار گوگل آنالیتیکس به همراه گوگل تگ منیجر استفاده کنیم که در مطالب بعدی درباره ی شیوه ی ارتباط این دو برای بررسی وضعیت مشتریان صحبت خواهیم کرد.
این بخش خود شامل چهار قسمت مختلف است که در ادامه هر یک را بررسی خواهیم کرد.

Goals (اهداف در بخش تبدیل ها)

اهداف در بخش تبدیل ها
در این بخش با نمایش نموداری و جدولی و… اطلاعاتی در خصوص به ثمر رسیدن اهدافی که برای ابزار گوگل آنالیتیکس تعریف کرده اید موجود است. این اهداف می تواند ثبت کلیک کاربران، ورود آن ها به یک صفحه و محتوا مشخص و یا خرید یک محصول و ثبت نام در وبسایت باشد.
در این قسمت آمار کسانی که این اهداف تعریف شده از سوی شما را به نتیجه رسانده اند مشاهده می وشد. همچنین می توانید تعداد کاربران ثابت خود را با سایر کاربرانی که تنها بازدید نموده اند بررسی کنید.

E-Commerce (آمار فروش آنلاین وبسایت شما)

آمار فروش آنلاین
این بخش به صورت کلی به بررسی فروش وبسایت شما و کاربرانی که خرید انجام داده اند می پردازد. اگر شما یک وبسایت فروشگاهی داشته باشید این قسمت از بخش تبدیل ها برای شما بسیار کاربردی است.
در این قسمت آمار هایی مربوط به کاربران ویژه که بیشترین خرید را انجام داده اند و ویژگی های مربوط به آن ها، پر فروش ترین محصولات، میزان سودهی هر کاربر و هر محصول و…. را مشاهده خواهید کرد. این بخش به صورت کلی مربوط به بخش مالی و فروش سایت شماست.

Multi-Channel Funnels (مربوط به شیوه های ورود کاربران)

شیوه های ورود کاربران
در این بخش بررسی می شود که کاربر از چه صفحه و توسط کدام مسیر و کانال به قسمتی که خرید را انجام داده است رسیده .شما می توانید به کانال های ورودی کاربران و مشتریان ثابت خود از این طریق اعتبار دهید.
در این قسمت بررسی می شود که مسیر های قبلی که کاربر آن ها را طی کرده و به صفحه خرید رسیده چه نقشی در خرید کاربر داشته اند و میزان علاقه کاربر چقدر نزدیک به هدف و خواسته ی شما بوده است.
همچنین در این بخش تعدادی ورود های کاربر به وبسایت و زمان و مراجعاتی که کاربر را به یک مشتری و کاربر ثابت تبدیل کرده است نیز بررسی می شود.

Attribution (مربوط به اعتبار و اختصاصی کردن مسیر های ورود)

شما در این بخش می توانید بررسی کیند که هر یک از کانال های ورودی کاربران شما چه تعدادی از کاربران ثابت و مشتریان شما را پدید آورده است. همچنین می توانید با استفاده از آمار های موجود به آن مسیر و کانال اعتبار دهید.
شما می توانید به صورت اختصاصی فقط به یک کانال یا تمامی کانال ها و فقط اولین کنال ورودی کاربران اعتبار ببخشید. این کار وابسته به آمار های فروش شما و ثبت کنال های کاربران ثابت است.

سخن پایانی

آموزش ابزار گوگل آنالیتکس به پایان رسید و ما به بررسی گزینه ها و محیط درونی این ابزار پرداختیم. همچنین در خصوص میزان کارایی و امکانات این برنامه صحبت کردیم. در مطالب بعدی، ابزار ها و نکات مهم دیگر در خصوص سئو و بهبود محتوا و رنکینگ برای یک وبسایت را بررسی خواهیم کرد. با ما در آموزش ها و مطالب بعدی همراه باشید.
شما نیز از تجربیات و اطلاعات خود در خصوص کاربرد ها و نقص ها و نکات مربوط به ابزار گوگل آنالیتیکس برای ما بگویید. برای درج سوالات و نظرها و تجربیات خود می توانید از باکس درج نظرات اقدام نمایید. با ما همراه باشید.